ARGENTINA

Procurili detalji kako je protekao Maradonin posljednji dan: Na posljednjem ispraćaju se očekuje preko milion Argentinaca

Muka mi je i osjećam se bolesno, rekao je navodno Maradona svom nećaku u srijedu, nakon čega se vratio u krevet.

Posljednji ispraćaj organiziran u Ružičastoj kući. Agencije

G. Š./SN

26.11.2020

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Dijego Maradona (Diego) u srijedu poslijepodne po našem vremenu izgubio je životnu bitku i preminuo u 61. godini života.  Malo po malo u javnost cure pojedinosti vezani uz njegovu smrt. Tako se u argentinski medijima pojavila informacija da je svijet za njegovu smrt doznao dva sata nakon porodice. Isto tako navodi se da je Maradona u srijedu ujutro doručkovao, ali da je izgledao blijedio i da se žalio da mu je hladno. 

- Muka mi je i osjećam se bolesno, rekao je navodno Maradona svom nećaku u srijedu, nakon čega se vratio u krevet. 


Kada je oko podneva po argentinskom vremenu medicinska sestra ušla u njegovu sobu, nije davao znakove života. Uslijedila je brza reanimacija, ali nije mu bilo spasa. Iako su prve informacije govorile kako je legendarni Dijego preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala kako je glavni uzrok smrti bio akutni edem pluća.


Oko milion Argentinaca moglo bi tokom četvrtka i petka sudjelovati u Buenos Airesu na javnom ispraćaju preminulog Maradone, izvijestile su u srijedu navečer "La Nacion" i "Clarín" pozvavši se na neimenovane izvore iz argentinske vlade.  Posljednji ispraćaj organiziran je u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada, prenose SN. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.