VLAKOVO

Sahranjen predsjednik FK Željezničar

Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju

Sa današnjeg posljednjeg ispraćaja u Vlakovu. FK Željezničar

Piše: G. Š.

26.11.2020

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika kluba s Grbavice, danas je obavljena sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar koji nas je prerano napustio u 57. godini života.


- Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju, saopćeno je iz FK Željezničar. 


- U mladosti je počeo “živjeti Željezničar” i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Kako je više puta isticao, jedna od najdražih utakmica bila mu je popularni “Zubandan”, što zbog velike pobjede Plavih, ali i zbog činjenice da je samo nekoliko dana prije toga prvi put postao otac. Džubur nije prestajao “živjeti Željezničar”, bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” i kupovini desetogodišnjih ulaznica. 


Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za klub. Do posljednjeg dana života “živio je Željezničar”, a naš svijet je zauvijek napustio u ponedjeljak, 23. novembra od posljedica koronavirusa.


FK Željezničar je izgubio predsjednika, ali prije svega velikog navijača kojem su Plavi neizmjerno zahvalni za sve što je uradio u proteklom periodu kao predsjednik Upravnog odbora.


- Ističemo zahvalnost za sav doprinos koji je ostavio kao navijač voljenog Kluba. Sahrana je obavljena danas na Gradskom groblju Vlakovo uz prisustvo prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, uposlenika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva. FK Željezničar se još jednom zahvaljuje sportskim klubovima iz BiH i regiona, fudbalskim savezima, sponzorima i svim drugimprijateljima na izrazima saučešća i podrške. Posljednji pozdrav predsjedniku FK Željezničar, Admiru Džuburu. Do nekog ponovnog susreta među nebeskim visinama čuvat ćemo sjećanja na sve dane i godine provedene zajedno, ističu na Grbavici. 

FK Željezničar je izgubio predsjednika, ali prije svega velikog navijača - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.