IZBORI

Povratak otpisanog: Iljo Dominković ponovo izabran za predsjednika

G. Š.

Izbornoj skupštini NSPK je prisustvovalo 33 od 35 delegata

Foto: Radio Orašje


Na Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Posavskog kantona u Orašju za predsjednika kantonalnog saveza ponovno je izabran Iljo Dominković.

Potpredsjednici NSPK su Miroslav Lucić iz Domaljevca i Davor Ilić iz Odžaka, a uz navedene u Izvršni odbor NSPK su izabrani Dragan Anđelić (Donje Mahala), Luka Pejičić (Matić), Omer Nurkić (Orašje), Dejan Džijan (Bok), Marko Barukčić (Prude), Goran Dujak (Odžak), Drago Ageljić (Ulović) i Damir Čaušević (Brčko).

Pored članova izborne komisije, Izbornoj skupštini NSPK je prisustvovalo 33 od 35 delegata. te generalni sekretar Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Eldin Baković. 

Inače, izabrani Dominković ranije je bio predsjednik NSBiH i NSFBiH, a 2012. godine suspendovan je zbog sklapanja dvostrukih i štetnih ugovora po krovnu kuću bh. fudbala. Njegovo ime pominjao se i u akciji “VAR”, jer je prema dokazima istražitelja upozorio svog sugrađanina iz Orašja Iliju Živkovića, neposredno pred utakmicu federalne Druge lige Sjever između OFK Gradina iz Srebrenika i FK Seona, da ih prati SIPA... 

NA VRH

Podijeli članak na