NAPULJ

Gatuzo: Nadam se da ćemo što prije osvojiti trofej koji ćemo posvetiti Maradoni

Jedino žalim što nikad nijesam startovao na njega na terenu

Gatuzo: Ne znam je li za ovaj grad važniji Sveti Đenaro (zaštitnik Napulja) ili Dijego Maradona, uz dužno poštovanje svecu. Arhiva

G. Š.

27.11.2020

Napoli je sinoć u 4. kolu Lige Evrope pobijedio Rijeku, ali nikome u Napulju jučer nije bilo do fudbala jer je grad pod Vezuvom je tugovao za Dijegom Maradonom (Diego).  


- Imam toliko divnih sjećanja na Dijega. Večerali smo zajedno nekoliko puta, rekao je trener Napolija Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) te dodao: 


- Umro je, ali nikad neće umrijeti jer je bio nevjerovatno osoba. Napravio je neke greške u životu, ali svi ih čine. Čak i juče, dok sam se vozi gradom, atmosfera je bila potpuno drugačija. Dijego je došao s druge planete i živjet će zauvijek, kao i sve legende. 


Nadam se, kako kaže, da će pozdraviti moju sestru tamo gore. 


- Jedino žalim što nikad nijesam startovao na njega na terenu. Nadam se da ćemo što prije osvojiti trofej koji ćemo mu posvetiti. Dijego nije bio sam čovjek koji je osvojio Skudeto, bio je najbolji igrač na svijetu koji je nosio dres Napolija, predstavljao grad i ostvario snove cijele jedne generacije dok su svi trofeji išli klubovima sa sjevera. Ne znam je li za ovaj grad važniji Sveti Đenaro (zaštitnik Napulja) ili Dijego Maradona, uz dužno poštovanje svecu, kazao je Gatuzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.