ITALIJA

Legendarni Maldini: Tukli smo Maradonu jer nismo mogli ništa drugo

Teško je bilo da ga ulovite

Maldini i Maradona iz igračkih dana. Pinterest

N. D.

27.11.2020

Dijego Armando Maradona (Diego) je bio igrač kakav se rijetko viđa, a vrlo je moguće da nikada nije bilo takvog talenta u historiji fudbala.  Bilo je gotovo nemoguće čuvati ga, a to kakav je majstor su na svojoj koži osjetili mnogi timovi.

Poslije njegove smrti cijeli svijt ga oplakuje, a anegdote iz karijere opet pokazuju koliko je bio veliki. Jedan od najboljih defanzivaca ikada Paolo Maldini priznao je da je Argentinac bio neuhvatljiv.

Niste mogli da ga ulovite. Sjedio sam kraj njega na dodjeli nagrada u Kući slavnih Serije A gdje su prikazivali neke naše zajedničke video-snimke. Uvijek sam smatrao da sam prilično korektan defanzivac, ali moram priznati da sam u tim nekim situacijama pravio užasne prekršaje na njemu. Bilo je to zato jer je uvijek predvidio šta ću uraditi, pa sam zato kasnio, ispričao je Maldini, prenosi "Mondo".

On je priznao da nije bio ponosan nekim stvarima koje je radio kako bi zaustavio nevjerovatnog Argentinca.

Dijego je bio prebrz i tukli su ga tokom cijele karijere svaku utakmicu. Osjetio sam se posramljeno i izvinio mu se nakon tog video-snimka. Tada sam shvatio više nego ikada koliko je brzo kontrolirao loptu i mijenjao smjer. Bio je zaista izvanredan, ispričao je Maldini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.