KVALIFIKACIJE ZA EP

Đula Velagić: Spremne smo za utakmicu u Tbilisiju

Atmosfera u ekipi je odlična

G. Š.

Naš tim neće biti u najačem sastavu

Foto: NSBiH


Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine su još danas trenirale u Zenici, a sutra će otputovati Tbilisi, gdje ih očekuje kvalifikaciona utakmica sa Gruzijom. Naša reprezentativka Đula Velagić smatra da narednog protivnika ne treba olako shvatiti.

Atmosfera u ekipi je odlična. Sve igračice su zdrave i spremne za utakmicu koja nas očekuje u Gruziji. U prethodnom međusobnom susretu smo ih pobijedili, ali svakako da ne trebamo podcijeniti njihov tim i u ovoj utakmici. Trenutno imamo 15 bodova što je veliki uspjeh za našu reprezentaciju. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i završimo kvalifikacije pobjedom, rekla je  Đula Velagić.

BiH i Gruzija su se do sada sastajale samo jednom i to na početku ovih kvalifikacija u Trening centru NSBiH u Zenici. Bh. tim je tad ostvario ubjedljivu pobjedu od 7:1. Dva gola u tom meču postigla je Milena Nikolić koju selektorka Samira Hurem ovaj put neće imati na raspolaganju. Osim kapitenke u strijelce su upisale još Dajana Spasojević, Melisa Hasanbegović, Aida Hadžić, Marija Aleksić i Sofija Krajšumović.

 Jedini gol za Gruziju postigla je Ana Čeminova (Cheminava).

Više o temi Ženska reprezentacija BiH

KVALIFIKACIJE ZA EP
Seniorke počele pripreme za Gruziju
SVJETSKE IGRE
Ženska reprezentacija BiH osvojila zlato
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na