IZ ARHIVE

Doktor Karabeg za "Avaz": Još se sjećam posljednjeg razgovora sa Maradonom

Jako mi je žao što prerano odlazi Dijego

Karabeg i Maradona. Arhiva

Piše: G. Š.

27.11.2020

Ljekar fudbalske reprezentacije BiH i FK Sarajevo Reuf Karabeg ističe da je sportski svijet puno izgubio preranom smrti Dijega Maradone (Diego).


- Jako mi je žao što prerano odlazi Dijego - rekao je prof dr Reuf Karabeg, specijalista opšte hirurgije I rekonstruktivne hirurgije, te dodao: 

 

-  Kada sam u Brazilu 2014. godine sreo Maradonu bio je to neopisiv događaj. Smatrao sam ga jednim od najvećih fudbalera svijeta. Prostrujalo mi je kroz glavu puno scena iz njegovog života za koje sam u tom trenutku znao. Imao sam saznanja da ne voli da se slika, da je izbjegavao novinare, dugo se čekao... Međutim, bez rezerve je pristao na fotografiranje sa mnom. Veseo, raspoložen I pun duha. Nekoliko razmijenjenih rečenica i sada pamtim.  


Odlazak u Brazil 2014. godine bio veliki uspjeh naše fudbalske reprezentacije,


- Pamtim ga i po neobičnoj zemlji, koju sam prokrstario avionom sa našom reprezentacijom. Bilo je puno lijepih trenutaka, ali i razočarenja. Utakmica na legendarnoj Marakani u Rio de Ženeiru sa Argentinom, pred prepunim tribinama, prva naša utakmica na nekom završnom turniru je sama po sebi dovoljna za fantastičnu uspomenu. Cuiaba - utakmica sa Nigerijom, Salvador, gdje smo igrali sa Iranom, te kampus u Gujaruzi upotpunjuju kompletnu sliku o Brazilu. Sreo sam i Mesija i pozdravio se kratko s njim na stadionu Marakana... Međutim, noćima nisam mogao spavati nakon poništenog regularnog gola Edina Džeke u utakmici s Nigerijom i nakon stative koju je Edin pogodio u zadnjim trenucima iste utakmice. Da je bilo pravde, prošli bismo grupnu fazu. A onda, ko zna - naglašava doktor Karabeg.


Uspomena iz Brazila. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.