ENGLESKA

Klop napao novinara BT Sporta

Čestitam. Vi radite za njih

Klop: Zašto ste onda opet izabrali nas u tom terminu protiv Kristal Palasa?. AFP

G. Š.

28.11.2020

Menadžer Liverpula  Jirgen Klop (Jürgen Klopp) imao je novi ispad pred televizijskim kamerama nakon premierligaškog remija (1:1) kod Brajtona. 

Liverpul je poveo u 60. minuti pogotkom Diogu Žota (Jota), a u trećoj minuti sučevog dodatka izjednačio je Paskal Gros (Pascal Gross) iz kaznenog udarca dosuđenog na intervenciju VAR-a, koji je Liverpulu poništio i dva pogotka zbog ofsajda.

Klop je nakon utakmice razgovarao s reporterom BT Sporta Desom Kelijem (Kelly) i nije se ponovno libio pokazati frustraciju zbog zgusnutog rasporeda za koji okrivljuje televizijske kuće. Upitan o težini Milnerove povrede Klop je sarkastično novinaru rekao: 


- Čestitam. Vi radite za njih.


A potom je dodao:


- Pitajte Krisa Vajldera (Chris Wilder) kako možemo poraditi na tome. Ne znam koliko često moram pričati o tome, ali stalno nam birate termine u doba ručka. Ovo su teška vremena, a ja samo govorim stanje stvari. Igrati u srijedu, pa onda u subotu u 12.30 je zaista opasno, dodao je Liverpulov menadžer koji je spomenuo menadžera Šefild junajteda jer ga je ovaj prozvao sebičnim zbog zahtjeva da se odobri pet izmjena kako bi se malo olakšalo umornim igračima. Vajlder je također Klopa okarakterizirao kao političara.

Keli, iskusan reporter, inzsistirao je kako zgusnuti kalendar natjecanja nije krivica televizijskih kuća, nego da završnu riječ u svemu ima Premier liga.

- Zašto ste onda opet izabrali nas u tom terminu protiv Kristal Palasa? Oslanjate se na dogovore koji su postignuti u neka druga vremena. Kada smo prije sedam dana imali sastanak menadžera omjer glasova u korist pet izmjena bio je 15-5, ako ne i 16-4 za to. Potrebno je 14 glasova za izglasavanje, ali otad se ništa nije dogodilo. A Kris Vajlder mene prozove sebičnim. Ja mislim da su sve stvari koje je on rekao sebične. Ali bio sam u sličnoj situaciji i u Majncu. Pet zamjena u ovakvoj utakmici ne bi bilo zbog taktičkih razloga, već zbog samih igrača, da ih se sačuva. Da samo i danas imali pet zamjena zabijenio bih Robertsona s Tsimikasom. Ja sam siguran da ćete vi dobiti pohvale za ovaj intervju, a ja se želim prestati ovako žaliti jer očito ne pomaže. Problem je što imamo ugovor, a uoči ove sezone nije bilo predsezone.

Oko sporno jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi kojim je Brighton izjednačio, Klop se ovako oglasio.

- Tako je kako je, mislim da su odluke bile u redu. Vi pokušavate izvući naslov, ali tako je kako je. Vi pokušavate i pokušavate, što da kažem? Što želite čuti? Dajte si sami odgovor, zaključio je Klop, prenose SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.