ARGENTINA

Rasplakao se doktor koji je pod istragom za Maradoninu smrt: U četvrtak me izbacio iz kuće i izvrijeđao, ali...

Kad se razbolio, bio je dosta nezgodan

Doktor Lukue: Nemam sebi što zamjeriti. YOUTUBE/SCREENSHOT

G. Š.

30.11.2020

Nekoliko desetaka službenika istražuje potencijalno ubojstvo iz nehata, češljaju se svi detalji vezano uz okolnosti smrti Dijega Maradone (Diega), a prvi na meti su oni koji su mu ne tako davno i spasili život - njegov ljekarski tim.

Na čelu tog tima je Leopold Lukue (Luque) koji je također na meti istražitelja. Nakon što mu je policija pretresla kuću, pozvao je novinare u svoj dom i otvorio im se.

- Nemam sebi što zamjeriti, rekao je doktor Lukue i dodao:


- Volio sam Dijega i sve sam radio da mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to što se dogodilo, ponosan sam na sve što sam napravio za Dijega i njegovu porodicu.


Nakon kraće stanke dodao je i ovo:


- Kad se razbolio, bio je dosta nezgodan. U četvrtak me izbacio iz kuće i izvrijeđao. Nije htio pričati ni s kćerima. Kad me tjerao, nisam htio otići, rekao sam mu da neću otići dok se ne ustane iz kreveta. Uspio sam ga podići i onda sam morao otići. Srčani udar je nešto što se moglo dogoditi takvom pacijentu, potpuno je normalno da tako umro neko ko ima historiju bolesti kakvu je imao Dijego. 

Na kraju se slomio pred kamerama i pustio suze.

- Znam da se sad traži krvac za smrt, ali ja nisam za ništa kriv. Jedino što sam skrivio je što sam ga volio. Na raspolaganju sam svim tijelima koja me žele istraživati, nemam što skrivati, zaključio je doktor Lukue, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.