ŠPANIJA

Laporta: Odbili smo od 250 miliona eura za Mesija

Izbori za predsjednika Barcelone su 24. januara iduće godine

Mesi: Ikona Barce. Arhiva

G. Š.

30.11.2020

Barcelona je 2006. godine odbila ponudu Intera vrijednu 250 miliona eura za Lionela Mesija (Messi), otkrio je bivši Barcin predsjednik Huan Laporta (Joan) u razgovoru za Radio "Onda Cero".

Laporta je bio predsjednik Barcelone od 2003. do 2010. godine, a sada je i službeno objavio svoju kandidaturu da ponovno postane predsjednik nakon ostavke Josepa Maria Bartomeua.

- Odbili smo ponudu od 250 milijuna eura koju je 2006. poslao Inter. Masimo Morati ga je želio dovesti u svoj klub - kazao je Laporta pod čijim vodstvo je Barca osvojila 12 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i četiri naslova španskog prvaka.


- Niko ko voli Barcelonu ne može sumnjati u Mesija. Nadam se da ću biti izabran za predsjednika i onda ću razgovarati s njim, dodao je Laporta.


Katalonski div se nalazi u teškoj financijskoj situaciji i vodstvo kluba je dogovorilo smanjenje plaća igračima i članovima stručnog stožera te tako uštedio 122 miliona eura u ovoj sezoni, te 50 miliona eura kroz naredne tri godine.  Španski mediji navode kako su dugovi Barcelone veći od 400 miliona eura. 

- Imamo i plan za oporavak dramatične ekonomske situacije u klubu, nastavio je Laporta.

- Ne možemo popraviti svijet, ali ga možemo učiniti boljim mjestom i to želimo učiniti napornim radom, strašću i ljubavlju. Želimo donijeti sreću ljudima, to nije izborno obećanje. To je etička, građanska i moralna obveza, naglasio je Laporta.

Izbori za predsjednika Barcelone su 24. januara iduće godine

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.