ENGLESKA

Kavani se izvinio, ali mu i dalje prijeti suspenzija zbog rasizma

Iz kluba su saopštili da nije postojala loša namjera i da je napadač momentalno obrisao poruku

Edinson Kavani. Twitter

A. M.

30.11.2020

Urugvajski fudbaler Edinson Kavani (Cavani) nakon sjajne partije u drugom poluvremenu u pobjedi Mančester junajteda protiv Sautemptona mogao bi se suočiti sa suspenzijom od tri utakmice zbog objave na Instagramu.

Iskusni centarfor postigao je dva gola i asistirao u preokretu "Crvenih đavola" na Sent Merisu. Nakon utakmice bio je u euforičnom raspoloženju i na Instagramu je postavio post u kojem je i riječ "negrito" koja ima i rasističku konotaciju. Kavani je izbrisao taj post i izvinio se, ali i dalje mu prijeti opasnost od suspenzije od tri utakmice.

– Poruka koju sam postavio bila je adresirana na prijatelja u kojoj mu zahvaljujem na čestitkama za utakmicu. Posljednja stvar koju sam želio je da uvrijedim bilo koga. Potpuno sam protiv rasizma i obrisao sam poruku što sam brže mogao kada mi je predočeno da može drugačije da se interpretira. Želio bih se iskreno izviniti – rekao je Kavani.

Iz kluba su saopštili da nije postojala loša namjera i da je napadač momentalno obrisao poruku čim mu je predočeno se ista može pogrešno shvatiti. Ipak, to ga neće spasiti eventualne suspenzije ukoliko FA donese takvu odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.