ARGENTINA

Objavljena Maradonina posljednja glasovna poruka: Znam da će ti ovo zvučati nevjerojatno, ali...

Zdravo, Mario. Ovdje Dijego.

G. Š./SK

Maradona: Čuvaj mog anđela

Foto: Arhiva


Legendarni Dijego Armando Maradona (Diego) preminuo je prije sedmicu dana, a od jednog od najvećih fudbalera svih vremena oprostio se i oprašta se cijeli svijet . Maradona je preminuo prošle srijede u 61. godini...

Njegova smrt je uzdrmala fudbalski svijet, a već danima mnogi se opraštaju od legendarnog "El Pibea". Jedan od najboljih igrača svih vremena preminuo je u svomu domu, a sahranjen je u četvrtak u Buenos Airesu.

Argentinski mediji već danima bruje samo o Maradoni i njegovim posljednjim danima života. Dosta prašine diglo se oko doktora koji se brinuo o njemu, te dolasku hitne pomoći što je sada predmet istrage policije.

Također, argentinska televizija "America" objavila je glasovnu poruku koju je Maradona poslao nekoliko sati prije smrti. On ju je poslao Mariju Baudriju (Baudry) koji je u vezi s njegovom bivšom djevojkom Veronikom Ojedom (Veronica).

Maradona i Veronika su nekoliko godina bili u vezi i zajedno imaju sina Dijega Fernanda (Diego). Maradona je itekako bio vezan za svog najmlađeg sina što je pokazala i njegova zadnja poruka.

- Zdravo, Mario. Ovdje Dijego. Znam da će ti ovo zvučati nevjerojatno, ali Vero i ja smo u dobrim odnosima i rekla mi je da je s tobom. Čuvaj je i posebno čuvaj mog anđela Dijeguita, kojeg ne mogu usporediti ni s kim. Gledaj, ja imam puno djece, ali zbog ovog malog ću osijediti do kraja - poručio je Maradona.

Samo nekoliko sati nakon što je poslao ovu glasovnu poruku Maradona je preminuo u svom domu, prenosi SK.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na