LIGA PRVAKA

Višćin Bašakšehir želi zakomplicirati stvari

Utakmicama petog kola u grupama E, F, G i H večeras će biti kompletirano 5. kolo grupne faze

Edin Višća. AGENCIJE

Piše: A. M.

2.12.2020

Utakmicama petog kola u grupama E, F, G i H večeras će biti kompletirano 5. kolo grupne faze Lige prvaka. Najzanimljiviji dueli za gledaoce iz naše zemlje igraju se u Istanbulu i Budimpešti.

Bašakšehir našeg Edina Višće eventualnom pobjedom protiv Lajpciga dodatno bi zakomplicirao situaciju u grupi H, gdje lider Mančester junajted s devet bodova, PSG i Lajpcig imaju po šest, a posljednji Bašakšehir tri boda.

U drugom meču ove grupe Mančester junajted ima priliku da kolo prije kraja rezerviše kartu za nokaut fazu. "Crvenim đavolima" je u duelu s PSG-om na Old Trafordu dovoljan i bod kako bi osigurali plasman u osminu finala.


Raspored večerašnjih susreta. SOFASCORE

Miralem Pjanić sa svojom Barcelonom gostuje Ferencvarošu Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića. Katalonci su već osigurali plasman u narednu rundu, pa ovaj meč za njih nema rezultatski značaj što će ekipa Ferencvaroša pokušati iskoristiti, jer im svaki bod znači mnogo u borbi za treće mjesto koje vodi u Evropsku ligu.

Još jedan duel koji domaćem timu ne predstavlja ništa osim prestiža u Torinu igraju Juventus i Dinamo Kijev. "Stara dama" je u prošlom kolu pobjedom nad Ferencvarošom osigurala osminu finala.

Barcelona je prva u grupi G s maksimalnih 12 bodova, Juventus drugi s devet, a na dnu se nalaze kijevski Dinamo i Ferencvaroš koji imaju po bod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.