SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Počinju razgovori sa kandidatima za selektora: Ko je prvi na listi za pregovore

U NSBiH sve se glasnije najavljuje da će prednost imao domaći trener, odnosno naši bivši reprezentativci

Ko će naslijediti Bajevića?. NSBiH

Piše: G. Š.

2.12.2020

Prvi sastanak Komisije za izbor selektora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Stručne komisije održat će se do kraja sedmice, a odmah potom počinju pregovori s kandidatima.

U NSBiH sve se glasnije najavljuje da će prednost imao domaći trener, odnosno naši bivši reprezentativci. Navodno, prvi na listi za razgovore je Mehu Kodru. 


Ako Misimović i Spahić istraju na tom putu tu su i Husref Musemić, te Mirza Varešanović, koji su se dokazali u Premijer ligi BiH, Sergej Jakirović, te Bruno Akrapović i Zlatan Bajramović, koji kao i Kodro imaju klub. To je sigurno otežavajuća okolnost...


Vlatko Glavaš, Sergej Barbarez, Marko Topić, Elvir Bolić... trenutno nisu u trenerskim vodama, ali sigurno mogu pomoći u trenerskoj križaljci, kao i Vinko Marinović, Slobodan Starčević, Rusmir Cviko, Vedin Musić, Muhamed Konjić...


S druge strane, neophodno iskustvo i kvalitet za selektora sigurno ima i Amar Osim, a sve se glasnije špekuliše i o Draganu Joviću, Džemalu Hadžiabdiću... No, prema tvrdnjama srbijanskih medija, novi selektor naše reprezentacije mogli bi biti Mladen Krstajić i Savo Milošević, ali i Marko Simeone.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.