KVALIFIKACIJE ZA EP

Hasanbegović: Ovo je jedan korak prema naprijed za ženski fudbal u BiH

Prije svega želim da čestitam svim igračicama i stručnom štabu na ovom historijskom uspjehu

Melisa Hasanbegović (desno): Svi smo vrijedno i pošteno radili na ovome. NSBiH

Piše: G. Š.

2.12.2020

Jučerašnjom gostujućom pobjedom nad Gruzijom od 3:0 ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je kvalifikacije za Euro 2022. završila na trećem mjestu sa 18 bodova. To je ujedno i najbolji skor koji je naša najbolja ženska selekcija ostvarila u jednom kvalifikacionom ciklusu.


- Prije svega želim da čestitam svim igračicama i stručnom štabu na ovom historijskom uspjehu, zaista smo ovo zaslužile našom igrom i pristupom, kako na terenu tako i van njega. Svi smo vrijedno i pošteno radili na ovome, rekla je Melisa Hasanbegović, koja je u odsustvu Milene Nikolić kao kapitenka predvodila ekipu u posljednjim mečevima. 


- Što se tiče ove zadnje utakmice, ništa drugo nije ni dolazilo u obzir osim pobjede. To smo najavile i to smo pokazale na terenu. Ovo je jedan korak prema naprijed za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Ne smijemo da stanemo na ovome i da nam to bude limit. Smatram da ove kvalifikacije i ovaj rezultat treba da nam budu vjetar u leđa ka nekom ozbiljnijem uspjehu, a to je odlazak na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Imamo veoma mlad i talentovan tim. Vjerujem da ćemo jednog dana uspjeti da se plasiramo na neko veliko takmičenje, zaključila je Hasanbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.