SREĆU PRONAŠAO NA KIPRU

Nekadašnji hrvatski reprezentativac igra i vodi tim u 39. godini

Danijel Pranjić još uvijek aktivan

Danijel Pranjić. INSTAGRAM

A. V.

2.12.2020

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić još igra fudbal, iako ima 39 godina. 

On obavlja posao trenera-igrača u kiparskoj Omonija Psevdi, a jedini je aktivni igrač iz svoje generacije.

- Ha, ha, ha... Vidite, nisam ni razmišljao o tome da sam ostao s 39 godina jedini aktivni nogometaš iz svoje generacije. Znate zašto? Ja sam prirodno u duši mlađi od svih njih deset godina! Ja u duši zapravo imam 29 godina, ha, ha, ha. Ne mogu se oni više mjeriti samnom, da sad izađu na teren, ja big bio nebo, oni zemlja, ha, ha, ha – rekao je Pranjić u intervjuu za Sportske novosti.

- Odigrao sam dosta utakmica od onog trenutka kad sam postao trener. Imam problem u ekipi, nemam lijevog bočnog. Onda ja kao trener sam s sobom igračem, krpim tu poziciju. Pokušavam naći nekog lijevog beka kako bi se mogao koncentrirati samo na trenerski posao. Kad sam u igri, teško je donositi odluke, a usput biti i koncentriran na igru. A odgovoran sam za rezultat. Kad igram, ne vidim realno situaciju kao onda kad sam samo trener. Onda lakše donosim odluke, onda mogu vidjeti kad trebam reagirati, napraviti zamjenu.

Poručio je kako pravi izmjene dok je na terenu.

- Da, radim izmjene i dok igram. U saradnji s svojim asistentom Marinom Oršulićem. Ja sam na papiru glavni trener, ali dogovaramo se pred utakmicu i zajednički donosimo odluke. Pogotovo kad ja igram.

Čak je i samoga sebe izvadio iz igre.

- Kako da ne! Događalo mi se da sam izvadio iz igre samoga sebe! Ali ne zbog toga što sam igrao loše, ha, ha, ha....Ma osjetim da nekad imam loš dan, da nisam spreman, da mi ne ide, da padam... Onda sam sebe pošaljem na klupu! Imao sam i utakmica u kojima sam vagao hoću li startati ja ili neko drugi. Nisam trener-igrač koji će biti od onih koji će sam sebe gurnuti u udarni sastav. Zapravo, puno bi mi draže bilo da sam više na klupi nego u igri – poručio je Pranjić.

Pranjića se najbolje sjećamo iz perioda dok je igrao za Bajern Minhen od 2009. do 2012. godine.

Član reprezentacije Hrvatske bio je od 2004. do 2015. godine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.