NJEMAČKA

Ipak je samo čovjek: Haland se povrijedio i pauzirat će mjesec dana

Problemi za Borusiju Dortmund

Haland: Propustit će susret zadnjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Zenita, te bundesligaške utakmice protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Štutgarta, Verdera i Union Berlina. AGENCIJE

A. V.

3.12.2020

Najbolji strijelac Borusije Dortmund Erling Haland (Haaland) zbog povrede bedrenog mišića pauzirat će mjesec dana, objavio je njegov klub. 

Norveški golgeter trebao bi se vratiti na teren nakon zimske pauze u Bundesligi, koja traje od 21. decembra do 2. januara, prenosi Hina.

Haland zbog povrede nije igrao u srijedu u Ligi prvaka protiv Lacija. Susret je završio 1:1, a Borussja je ispunila cilj, odnosno osigurala je plasman u nokaut fazu Lige prvaka. 

Zbog povrede će propustiti susret zadnjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Zenita, te bundesligaške utakmice protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Štutgarta, Verdera i Union Berlina.

Haland sa šest golova dijeli prvo mjesto strijelaca ovosezonske Lige prvaka zajedno sa Alvarom Moratom iz Juventusa i Markusom Rašfordom iz Mančester junajteda. On je u januaru iz Salcburga prešao u Borussiju Dortmund te je u 32 utakmice u dresu njemačkog kluba upisao 33 gola i šest asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.