OTKRIVAMO

Veliko iznenađenje u selektorskoj križaljci NSBiH: Prvi kandidat iz Bugarske

Prvi razgovor će biti obavljen s bugarskim trenerom Ivailom Petevom

Ko će biti novi selektor "Zmajeva". NSBiH

Piše: G. Š.

3.12.2020

Završen je prvi sastanak Komisije za izbor selektora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Stručne komisije.


- Na današnjem sastanku dogovorena je šira listu potencijalnih kandidata za selektora, odnosno s kim će se obaviti razgovori, javlja naš izvor iz NSBiH.


Komisiju za izbor selektora čine predsjednik i potpredsjednici NSBiH - Elvedin Begić, Ivan Beus i Milorad Sofrenić, te čelnici NSFBiH i FSRS - Irfan Durić i Vico Zeljković, a u Stručnoj komisiji su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.


Kako saznajemo, prvi razgovor će biti obavljen s bugarskim trenerom Ivailom Petevom (Ivaylo - 45), koji je trenutno slobodan trener i prijedlog iz Fudbalskog saveza Republike Srpske. Podsjetimo, Petev je ranije trenirao poljsku Jageloniju, saudijski Kadisijah, kiparsku Omoniju i AEL Limasol, zagrebački Dinamo, reprezentaciju Bugarske, bugarski Levski i Ludogerec.


Također, na listi kandidata su i Meho Kodro, Husref Musemić, Mirza Varešanović, Sergej Jakirović, Bruno Akrapović, Vinko Marinović, Slobodan Starčević, Rusmir Cviko, Sergej Jakirović, Mladen Krstajić, Savo Milošević, Marko Simeone...


Također, u trenersku križaljku bi mogli ući Sergej Barbarez, Zlatan Bajramović, Vlatko Glavaš, Marko Topić, Vedin Musić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.