ARGENTINA

Nove šokantne vijesti o Maradoninoj smrti: Bolničarka mu nije smjela prilaziti

Advokat tvrdi da je imala takve direktive

Maradonina smrt još u centru pažnje. Arhiv

N. D.

3.12.2020

Smrt Dijega Maradone (Diego) i dalje je u centru pažnje svjetskih medija.  Posljednjih dana uveliko se priča o tome da bi čuveni Argentinac i dalje bio živ da je imao adekvatnu njegu. 

Nakon što je bolničarka koja je bila angažovana da u kući brine o stanju čuvenog asa poslije operacije glave  privatnoj kompaniji za koju radi prvo poslala izvještaj da je ujutro "redovno obilazila Maradonu", ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima rekla da, ipak, uopćee nije to činila, oglasio se i njen advokat.

On je najprije izjavio da je slavni as po dolasku iz bolnice pao, povrijedio glavu, a niko ga potom nije odveo na pregled, a sada je iznio nove šokantne podatke. 

Prema njegovim riječima, ljekari su naredili bolničarki da uopće ne prilazi Maradoni, a kamoli da mu provjerava vitalne životne funkcije.

- Njoj su date direktive vezane za psihijatrijske lijekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa ličnim Maradoninim ljekarom. Bila je... da tako kažem, "oslobođena obaveza da bude u kontaktu sa pacijentom", počeo je advokat Bakve priču za lokalni argentinski list.

On je optužio psihijatra, doktoricu koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o Maradoni kao što bi to inače trebalo da je slučaj prema svim medicinskim propisima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.