ENGLESKA

Nakon devet mjeseci navijači se vratili na Emirejts

Arsenalovi igrači pljeskali su navijačima prije početka utakmice, a kada je Lacazette zabio prvi gol cijela mu se ekipa pridružila u slavlju ispred navijača

Utakmicu je smjelo pratiti 2.000 gledatelja. AGENCIJE

A. V.

4.12.2020

Nakon devet mjeseci navijači Arsenala vratili su se u ograničenom broju zbog pandemije koronavirusa na tribine stadiona Emirejts.

U susretu 5. kola B grupe Evropke lige Arsenal je u Londonu pobijedio Rapid s 4:1, a utakmicu je smjelo pratiti 2.000 gledatelja, prenosi Hina.

"Topnici" su i prije ovoga kola osigurali prolaz u 16-inu finala, a pred svojim navijačima su potvrdili prvo mjesto na tabeli grupe ispred Moldea, Rapida i Dandalka.

Prikladno, Francuz Aleksandar Lakazet (Alexandre Lacazette) zabio je prvi pogodak na utakmici, isti je igrač prije 272 dana zabio za pobjedu protiv Vest Hem junajteda, nekoliko dana prije nego što se razbuktala pandemija COVID-19.

Nakon tromjesečne pauze, engleski je nogomet u junu ponovno krenuo u akciju, ali bez gledatelja na tribinama.

- Na ovo sam čekao mjesecima. Dolazim otkako se stadion otvorio 2006. Ovo mi znači apsolutno sve - rekao je 25-godišnji navijač Džozes (Josef) za Reuters prije početka utakmice.

Arsenalovi igrači pljeskali su navijačima prije početka utakmice, a kada je Lakazet (Lacazette) zabio prvi gol cijela mu se ekipa pridružila u slavlju ispred navijača.

Golove za Arsenal zabili su i Pablo Mari - 18', Nketiah - 44' i Rau (Rowe) (66), a za goste Kitagava (Kitagawa) - 47'. U drugom susretu Molde je pobijedio Dundalk sa 3-1.

Arsenal vodi na tabeli s 15 bodova, Molde ima devet, Rapid šest, a Dandalk je bez bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.