ARGENTINA

Toliko ga je volio, a još mu ne smiju reći da je Maradona preminuo

Isključili mu kablovsku televiziju

Bilardo i Maradona: Zajedno slavili trofej. Arhiv

N. D.

5.12.2020

Selektor Argentine koja je 1986. godine osvojila drugi i svoj posljednji naslova prvaka svijeta, Karlos Bilardo (Carlos - 82), i dalje ne zna da je preminuo čovjek koji je odveo tu reprezentaciju do naslova - Dijego Armando Maradona (Diego).

Bilardo je slabijeg zdravlja posljednjih mjeseci, a da ne zna za Maradoninu smrt potvrdio je njegov brat Horhe Bilardo (Jorge). Boji se da bi to moglo utjecati na krhko zdravlje Karlosa, koji je konačno stabilno nakon što je doveo Hakim-Adamsov sindrom pod kontrolu. 

Kada je Maradona umro Bilardo je bio u bolnici i borio se za život, te nije znao što se događa na ulicama Buenos Ajresa. Kada je dobio dozvolu da se vrati kući od Maradonine smrti prošlo je tek nekoliko dana, pa su njegovi ukućani otkazali kablovsku televiziju kako ne bi saznao tu vijest. Njegov brat otkrio je da sada gleda Netflix, te da mu govore kako je u procesu rješavanje problema s kablovskom televizijom. 

- Dijego mu je puno značio. Razgovarao sam s Osakarom RUđerijem (Oscar Ruggeri) koji će se naći s još nekoliko igrača iz šampionske reprezentacije iz 1986. godine, te će mu zajedno doći reći šta se dogodilo, otkriva Horhe, prenosi "Gol.hr"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.