ITALIJA

Džeko u pohodu na treće mjesto vječne liste

Roma danas dočekuje Sasuolo

Džeko: Ganja novi domet. Agencije

Piše: A. M.

6.12.2020

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko u četvrtak je bio strijelac u pobjedi Rome protiv Jang bojsa (3:1) u meču 5. kola grupne faze Evropske lige. To je bio njegov 110. gol za rimsku „Vučicu“ u svim takmičenjima i sada ga samo jedan pogodak dijeli od trećeg mjesta najboljih strijelaca Rome svih vremena.

Prvi je legendarni Frančesko Toti (Francesco Totti) sa 307 golova u 786 nastupa, a drugo mjesto zauzima Roberto Pruzo (Pruzzo) sa 138 golova u 315 mečeva.

Treći je Amadeo Amadei sa 111 golova u 234 utakmice, a priliku da se u svom 233. nastupu izjednači s Amadeijem Džeko će imati danas od 15 sati kada Romi u goste stiže neugodni Sasuolo.

Rimljani ovaj meč 10. kola Serije A dočekuju kao šestoplasirani tim prvenstva sa 17 bodova, jednim manje od Sasuola koji je na trećem mjestu.

Džeko: Četiri gola ove sezone. Agencije

Džekin gol protiv Jang bojsa bio je njegov 11. u dresu Rome u Evropskoj ligi čime se izjednačio na listi najboljih klupskih strijelaca u ovom UEFA-inom takmičenju sa Rudijem Volerom (Voller).

Kapiten bh. reprezentacije već naredne sedmice imat će priliku da u posljednjem kolu grupne faze protiv CSKA iz Sofije postane najbolji strijelac Rome u Evropskoj ligi.

Džeko se ove sezone u dresu Rome četiri puta upisao u strijelce. Tri gola je postigao u Seriji A i jedan u Evropskoj ligi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.