HRVATSKA

Bomba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata: Mamić napušta Dinamo!

Prema pisanju portala "Gulf Today", dogovor je već postignut, a cijeli posao trebao bi biti završen u sljedećih desetak dana, nakon što Mamić dogovori raskid ugovora s "Modrim".

Zdravko i Zoran Mamić. Arhiva

Piše: G. Š.

7.12.2020

Trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić pristao je na ponudu iz Fudbalskog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata, tvrde tamošnji mediji.  Prema pisanju portala "Gulf Today", dogovor je već postignut, a cijeli posao trebao bi biti završen u sljedećih desetak dana, nakon što Mamić dogovori raskid ugovora s "Modrim". 

Isti izvor navodi kako bi Mamić za dvogodišnji ugovor trebao dobiti 4,5 miliona eura, a na klupi bi trebao naslijediti Kolumbijca Horhea Luisa Pinta (Jorgea) koji je reprezentaciju napustio nakon nekoliko mjeseci.


Međutim, zagrebačke Sportske novosti su objavile, pozivajući se na dobro obaviještene maksimirske izvore, da informacije koje su objavili mediji u UAE nisu tačne, kako pregovori nisu u toku te da je Mamić fokusiran samo na svoj posao u Dinamu. Interes za Mamića kao selektora reprezentacije postoji, prvenstveno zbog njegovih rezultata s El Ainom i činjenice da glavni igrači reprezentacije prvo njega žele za selektora, ali konkretne informacije o navodnom odlasku nisu tačne.

Mamić je već radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2018. godine kada je sa El-Ainom osvojio naslov prvaka te postao svjetski viceprvak na FIFA-inom klupskom Svjetskom prvenstvu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.