TREĆE POLUVRIJEME

Fudbalski reprezentativac Nizozemske priznao: Krijumčario sam kokain

U jednom trenutku smo ostali bez novca

Žrtvovao sam se kad sam vidio da moji roditelji to ne mogu učiniti sami. Agencije

G. Š.

7.12.2020

Fudbalski reprezentativac Nizozemske iz frankfurtskog Ajntrahta Ietro Vilems (Jetro Danovich Sexer Willems - 26) šokirao je svijet fudbala priznanjem da je da kao dijete krijumčario kokain. 

- U jednom trenutku smo ostali bez novca. Čak i kad smo se zaposlili, nije ostalo dovoljno novca. Tada su moji roditelji rekli da ćemo krijumčariti drogu, rekao je Vilems, dodavši:

- Žrtvovao sam se kad sam vidio da moji roditelji to ne mogu učiniti sami. Roditelji su razgovarali sa mnom o tome, ali ako to moram učiniti za svoju porodicu, jednostavno ću to učiniti.

Fudbaler rođen na Kurasau drogu je krijumčario samo jednom. To se dogodilo kad se njegova porodica doselila u Nizozemsku.

- Zalijepili su mi kokain oko nogu. Ponašao sam se vrlo čudno, ali oni zapravo ne obraćaju pažnju na djecu, istakao je defanzivac Ajntrahta te dodao da je dolazak u Nizozemsku bio svjetlo za njegovu porodicu i da nikada više ne želi doći u situaciju u kojoj je bio.

Podsjetimo, Vilems je najmlađi debitant u historiji Eura, nakon što je sa samo 18 godina i 71 danom debitovao na Evropskom prvenstvu 2012. godine protiv Danske...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.