MUNDIJAL 2022

Faruk Hadžibegić iz Pariza za "Avaz": Nema razloga da "Zmajevi" strahuju od bilo koga

Volio bih da sam i ja, kao i naša BiH, u grupi s pet ekipa, a ne šest

Hadžibegić: Ne želim da se predam nikome unaprijed. Arhiva

Piše: G. Š.

7.12.2020

Fudbalska reprezentacija Crne Gore našeg Faruka Hadžibegića u kvalifikacijama za Mundijal 2022. igrat će u grupi s Nizozemskom, Turskom, Norveškom, Latvijom i Gibraltarom. 


Ne želim da se predam nikome unaprijed, rekao je Hadžibegić i dodao:


- Grupa je veoma jaka, ali i naš cilj je da budemo prvi ili drugi, to je logično, tako svi razmišljaju. U ovom trenutku želim i molim se Bogu da budemo kompletni i zdravi, kao i da se navijači vrate na stadion.


Prije komentara grupu u kojoj je naš državi tim Hadžibegić je istakao da su sve grupe mogle biti i teže i manje teže.


- Volio bih da sam i ja, kao i naša BiH, u grupi s pet ekipa, a ne šest. Naravno, zbog kalendara, putovanja, umora, a i klubovi u posljednje vrijeme vrše pritiske na igrače da ne igraju za svoje reprezentacije u svakom terminu. Prema tome, ta činjenica je dobra za našu BiH. Što se tiče same grupe, nema razloga da BiH "zacrveni" ili strahuje od bilo koga, tvrdi selektor reprezentacije Crne Gore.


Francuska je, ipak, apsolutni favorit grupe.


- Ponavljam , BiH nema razloga da se prepadne pred bilo kim. Francuska jeste favorit, ali na kraju krajeva, ima i drugo mjesto koje vodi u baraž. Ipak, mislim da ni Francuzi ne mogu stalno ostati na ovom visokom nivou. I njima je vrijeme da se zamisle. Od ostalih ekipa, mislim da bi BiH u najgorem slučaju trebala biti u baražu, optimista je Hadžibegić, koji dodaje i ovo:


- Naravno, nema laganih grupa... Naprimjer, meni prvo ne odgovara to što smo u grupi sa šest ekipa, jer je raspored, odnosno kalendar mnogo teži. Vidim po izjavama konkurenata da su favoriti za prva dva mjesta Nizozemska, Turska i Norveška, a meni je drago to što nas smatraju autsajderima. Međutim, ja ću pokuašati, naravno sa svojom ekipom, da iskoristim pozitivnu dinamiku iz Lige nacija. Pokušat ćemo produžiti pozitivne rezultate, izašli smo iz jednog teškog perioda dosta dobro, tako da ćemo učiniti sve da našu kožu prodamo što skuplje. Svjestan sam snage i vrijednosti pomenute tri reprezentacije, ali treba respektovati i Latviju i Gibraltar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.