SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Izbor selektora 22. decembra

Čemu je vrijeme, tome je i vakat - napisao je Barbarez

Sa treninga naše reprezentaciju u Trening kampu FK Sarajevo. NSBiH

Piše: G. Š.

8.12.2020

Novi selektor naše fudbalske reprezentacije BiH, ukoliko se ispoštuju postavljeni rokovi, bit će izabran najvjerovatnije 22. decembra ove godine. Naime, kako samo saznali u kući bh. fudbala, za taj dan je planirana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.


Priprema prijedloga

U međuvremenu, Stručna komisija koju čine Zvjezdan Misimović i Emir Spahić obavit će razgovore sa još nekoliko kandidata – prije svih Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem, Sergejom Barbarezom... a bit će održan i treći sastanak Komisije za izbor selektora NSBiH, koja će zajedno sa našim nekadašnjim reprezentativcem pripremiti prijedlog(e) za fudbalsku vladu. 

- Zvao me gospodin Spahić i rekao da sam kandidat, te da ćemo obaviti razgovor ove sedmice, izjavio je jučer Jakirović, koji je trenutno slobodan trener.

S druge strane, posljednja objava Barbareza na društvenim mrežama je ponovo zagolicala maštu Bosanaca i Hercegovaca.

- Čemu je vrijeme, tome je i vakat - napisao je Barbarez.


Bez Akrapovića

Pored Jakirovića, Barbareza i Musemića obavljen je razgovor i sa Brunom Akrapovićem, koji se zahvalio na pozivu Misimoviću, te Bugarom Ivailom Petevom (Ivaylo). 

- Misimović me zvao prije nego što ću preuzeti CSKA, ali dogovorili smo se da to ostane među nama, jer nisam htio tada da narušavam atmosferu, rekao je Akrapović i dodao:

- Uz sve to imao sam i određenih trzavica sa svojim sada već bivšim klubom... U međuvremenu došao je poziv iz CSKA i tada sam već morao izvagati, da li prihvatiti ponudu ili rizikovati i čekati oko reprezentacije. Na kraju sam odlučio da još nije najbolji momenat za to da budem selektor i da još radim na sebi. Daleko od toga da sam odbio BiH i slično... Cilj mi je da jednog dana vodim svoju zemlju, zaključio je Akrapović.

Navodno, Fudbalski savez Republike Srpske na klupi za rezerve drži još Mladena Krstajića i Savu Miloševića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.