NAJVAŽNIJI U KARIJERI

Džerardov gol prije tačno 16 godina trasirao Liverpulov put ka čuvenom istanbulskom finalu

"Redsima" je za prolaz u nokaut fazu bila neophodna pobjeda sa dva gola razlike. a 10 minuta prije kraja na semaforu je bilo 1:1

Stiven Džerard. Agencije

Piše: A. M.

8.12.2020

Na današnji dan, 8. decembra 2004. godine, Liverpul je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka na Enfildu ugostio Olimpijakos.

"Redsima" je za prolaz u nokaut fazu bila neophodna pobjeda sa dva gola razlike. a 10 minuta prije kraja na semaforu je bilo 1:1.

Rezervista Nil Melor (Neil Mellor) koji je ušao u igru umjesto Milana Baroša doveo je Redse u novo vodstvo i dao nadu svojim saigračima da mogu do još jednog gola.

Navijači su odigrali veliku ulogu gromoglasnom podrškom, a onda je na scenu stupio Stiven Džerard (Steven Gerrard) u 86. minuti i postigao gol vrijedan prolaska u narednu rundu.

Liverpul je zahvaljujući ovom golu prošao u osminu finala, a kasnije je te sezone uspio osvojiti Ligu prvaka u onom čuvenom istanbulskom finalu protiv Milana.

- Najbitniji gol koji sam postigao je onaj protiv Olimpijakosa. On nam je obezbijedio da prođemo do nevjerovatnog finala u Istanbulu - rekao je Stiven Džerard jednom prilikom kada su ga pitali za najbitniji gol u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.