LIGA PRVAKA

Solskijer: Nema vremena za sažaljenje, u subotu stiže Siti

Solskijer: Prekasno smo počeli igrati. Arhiva

G. Š./SK

9.12.2020

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskijer (Gunnar Solskjer) razočaran je zbog eliminacije iz Lige prvaka, zbog tri gola zaostatka u Lajpcigu i još više zbog prethodnog poraza u Istanbulu, ali poručuje da sve mora brzo da se preboli jer već slijedi novi veliki meč za njegov klub.  Ovo je prvi put da Junajted nije uspio da prođe grupu u Ligi prvaka od sezone 2015/16 kad to isto nije uspjelo Đavolima pod vođstvom Holanđanina Luja van Gala (Louis van Gaal). Tada su bili u grupi sa PSV-om, CSKA Moskva i Volfsburgom. Doduše, u dvije sezone od tada nisu stigli ni do plasmana u Ligu prvaka.

Kako god, ovo je još jedan veliki udarac za menadžera Solskijera. Svjestan je toga Norvežanin.

- Prekasno smo počeli igrati. Ponovo smo pokazali borbeni duh, da nikad ne odustajemo, baš kao i u Premijer ligi, ali ne možete dozvoliti da primite tri gola i poslije očekujete povratak. Nije realno. Iako smo stvarno bili blizu na kraju, nismo imali sreće… - rekao je Solskijer.


Zna menadžer Junajteda zbog čega je njegov tim ostao bez Lige prvaka. Neuspjeh protiv Bašakšehira će ga još dugo proganjati.

- Naravno da ne možemo kazati da smo bili dovoljno dobri, nismo. Jeste bila i teška grupa, ali najveći poraz, koji nas je koštao baš mnogo, bio je onaj u Istanbulu. Tamo smo izgubili bodove koje je trebalo da imamo.

Junajted već za vikend čeka novo veliko iskušenje, gradski derbi sa Sitijem u Premijer ligi. 

- Kao fudbaler ne možete da se sažaljevate. Bude Vam žao nekoliko minuta večeras i onda se brzo fokusirate na sljedeću veliku utakmicu u subotu.


Novinari su pitali Solskijera da prokomentariše izjave o Pola Pogba (Paula), te da li je zadovoljan u klubu:

- Morate pitati Pola da li je sretan ili ne, neću govoriti umjesto njega. Naporno radi na treninzima i mora da se usredsredi na svoje igre. Sada nije vrijeme da se razgovara o transferima, zaključio je menadžer Junajteda, a prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.