NOGOMET

Španija će ipak igrati protiv Kosova

Španski mediji pišu da će njihov Savez vjerojatno tražiti da se uklone obilježja Kosova, odnosno zastave, i da se ne intonira himna

Španija: Igraju u gripi sa Švedskom Grčkom, Gruzijom i Kosovom. Agencije

A. Ka. / Index.hr

9.12.2020

U ponedjeljak su izvučene kvalifikacijske skupine za SP u Kataru 2022., a puno pažnje privukla je grupa B u kojoj se nalaze Španija, Švedska, Grčka, Gruzija i Kosovo. 

U ovoj je skupini sporno Kosovo, odnosno činjenica da ga je samo Švedska iz ove skupine priznala kao neovisnu državu. Zbog problema sa sve glasnijim zahtjevima o odcjepljenju Katalonije, Španija je najglasnija od navedenih zemalja što se tiče nepriznavanja Kosova. Nakon što je održan ždrijeb, bilo je puno priče o tome da Španija neće htjeti igrati protiv Kosova, ali od toga neće biti ništa.

Utakmice će se morati odigrati, ali španski mediji pišu kako će FIFA morati pristati na neke uvjete koje Španija traže da bi pristali na dva susreta s Kosovom. O tome je govorila i ministrica vanjskih poslova Španije Arancha Gonzalez Laya, koja je jasno rekla da će se utakmice sigurno odigrati.


- To je problem koji se riješi u okviru pravilnika FIFA-e. Gledaju se njezina pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država. To što mi ne priznajemo Kosovo ne znači da ta zemlja ne sudjeluje u sportskim takmičenjima. Mi smo već igrali s Kosovom na Mediteranskim igrama i Svjetskom prvenstvu za mlade rukometaše. S FIFA-om ćemo se dogovoriti oko nekih uvjeta' - kazala je.

Španski mediji pišu da će njihov Savez vjerojatno tražiti da se uklone obilježja Kosova, odnosno zastave, i da se ne intonira himna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.