LIGA PRVAKA

Klop: Mislio sam da je VAR dobra ideja, više nisam siguran

Trener Liverpula razočaran novom tehnologijom

Klop u raspravi sa sudijom. AFP

A. V.

10.12.2020

Večerašnji duel posljednjeg šestog kola grupe D između Midtjilanda i Liverpula (1:1) nije imao rezultatsku važnost, a obilježila su ga dva VAR momenta.

Liverpul je poveo preko Mohameda Salaha već u 1. minuti, a Midtjiland je do izjednačenja došao golom Aleksandra Šolca (Alexander Scholz) iz penala u 62. minuti.

Penal je dosuđen zbog faula golmana Kaomina Kelera (Caoimhin Kelleher) nad Andresom Drejerom (Anders Dreyer ), koji je, kako je pokazao linijski sudija, bio u ofsajdu. 

Nakon vijećanja u VAR sobi, sudija je na kraju otišao do monitora i pokazao na bijelu tačku.

U nastavku je prvo Midtjilendu poništen gol, odlukom VAR-a, zbog ofsajda. Razmatranje je ponovo dugo trajalo da bi bilo odlučeno da je ipak ofsajd iako je i to bilo dosta sumnjivo.

Finiš susreta donosi još jednu spornu situaciju, kada je Liverpulu poništen gol zbog navodnog igranja rukom. Prvo je pokazano da je Takumi Minamino u ofsajdu, a onda da je Sadio Mane igrao rukom iako je to ostalo nejasno. 

Sve to je rezultiralo nadoknadom od čak deset minuta, što se nije svidjelo treneru Liverpula Jirgenu Klopu (Jurgen Klopp).

- Sve je trajalo toliko dugo. Ja nisam vidio snimke i ne znam da li su u pravu i da li su imali teške odluke, ali trebalo im je po tri ili četiri minuta svaki put, igračima je postalo hladno dok su čekali - rekao je Klop poslije meča.

- I znam, već čujem kako svi gunđaju, "on opet priča o tome", ali trajalo je predugo i svima njima na terenu je bilo hladno. To nikome ne pomaže. Ja sam bio od onih koji su govorili da je VAR dobra ideja, ali sada više stvarno nisam siguran. Ali, sada ga imamo i moramo da se nosimo sa time - dodao je Nijemac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.