LIGA PRVAKA

Konte: Nismo imali sreće ni sa sudijama, ni s VAR-om

Nije nam nedostajalo niti odlučnosti, niti agresije i fokusiranosti.

Konte: Razmislite prije nego li postavite pitanje. Arhiv

G. Š.

10.12.2020

Fudbaleri Intera sinoć nisu uspjeli pobijediti Šahtar, u posljednjem kolu grupe B Lige prvaka. Na San Siru su odirali tek 0:0 i tako završili posljednji u grupi, iza Reala, Borusije Menhengladbach i Šahtara, što znači da je za njih ova evropska sezona završena. 

Nakon susreta Interov trener Antonio Konte (Conte) iskazivao je očiglednu nervozu. Novinar ga je na press-konferenciji pitao da li je Interu nedostajalo odlučnosti u utakmici koju je morao pobijeidti za prolaz, na što je Konte rekao: 


- Možete imati svoje mišljenje i to poštujem. Ali ne slažem se jer je moja ekipa napravila sve što je trebalo. Nevjerojatno je da u dvije utakmice u koje smo u potpunosti dominirali protiv Šahtara nismo zabili gol. Zato se ne mogu složiti da nam je nedostajalo odlučnosti, nikako se ne slažem. Nije nam nedostajalo niti odlučnosti, niti agresije i fokusiranosti. Ono što nam je nedostajalo je gol i tako u svim utakmicama Lige prvaka. A nismo imali sreće ni sa sudijama, ni s VAR-om. Ako samo pogledate sve situacije koje nisu viđene ili nisu pregledavane, onda... 


Stručni komentator "Sky Sportsa" Fabio Kapelo (Capello) rekao je kako Inter nije imao odlučnosti i želje da pobijedi pod svaku cijenu. Konte je upitan za komentar.

- Nemam odgovora na to, rekao je Konte.

Pitanje koje je posebno Kontea izbacilo iz takta bilo je ono koje mu je postavila Ana Bilo (Anna Billo), inače supruga PSG-ovog direktora Leonarda. Ona je Kontea pitala kako to da je Inter sada u obje utakmice Lige prvaka sa Šahtarom odigrao 0:0, a prethodno ih je u avgustu, u polufinalu Evropske lige prošle sezone, pobijedio 5:0?

- Šahtar je transformirao svoju taktiku kako bi nas neutralizirao. Izgubili su 5:0 i zato su promijenili neke stvari. Razmislite prije nego li postavite pitanje -  ispalio je Interov trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.