LIGA PRVAKA

Zidan: Nikada neću biti Aleks Ferguson Reala iz Madrida

Ne razmišljam koliko ću se zadržati ovde

Zidan: U Realu je uvijek prisutan pritisak. AFP

G. Š.

10.12.2020

Prije samo nekoliko dana, Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je bio na udaru žestoke kritike navijača i medija zbog loših rezultata Real Madrida. Međutim, pobjeda protiv Sevilje u Primeri, kao i trijumf protiv Borusije iz Menhengladbaha zahvaljući kojem su kao prvi prošli u eliminacionu fazu Lige prvaka, opet su učvrstili poziciju slavnog Francuza u kraljevskom klubu.  Kao što nije očajavao poslije nekoliko bolnih poraza, Zidan nije bio euforičan ni poslije važnih pobjeda.


- U Realu je uvijek prisutan pritisak. U svakoj utakmici. Navikao sam da se nosim sa tim. I kada je dobro i kada je loše, rekao je Zidan.

Iako je ostvario velike uspjehe sa Madriđanima, Zidan ističe da ne zna koliko dugo će ostati na klupi najtrofejnijeg kluba na svijetu.

- Sigurno je da nikada neću biti Aleks Ferguson Reala iz Madrida. Ne razmišljam koliko ću se zadržati ovde. Sretan sam što predvodim Real iz Madrida. Tu sam za sada. Živim u Španiji već dugo vremena i volio bih da ova priča traje što duže, zaključio je Zidan.

Real u subotu očekuje gradski derbi protiv Atletika, trenutn vodećeg kluba Primere. Direktan prijenos tog meča je u 21 sat na kanalu Sport klub HD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.