ARGENTINA

Javilo se čak 16 članova Maradonine porodice za ostavinsku raspravu: Na stolu 50 miliona dolara

Nakon smrti "Malog zelenog" ostali su repovi

Maradona nije ostavio testament. Arhiva

G. Š./SN

10.12.2020

Prošle su dvije sedmice od smrti jednog od najvećih nogometaša svih vremena - Dijega Armanda Maradone (Diego - 60).  Nakon smrti "Malog zelenog" ostali su repovi, istražuje se sama njegova smrt - je li bilo liječničkog nemara, prijeti se tužbama, a po medijima se provlači pitanje i ko će naslijediti njegovo bogastvo. 

Ono se procijenjuje na nekih 50 miliona dolara. Činjenica je da Maradona na računima nije ostavio mnogo novca, ali njegovo bogatstvo zapravo čine nekretnine. Radi se o stanovima i kućama u elitnim dijelovima Buenos Airesa, a zna se da je bio vlasnik tvornice u Venezueli, kao i luksuznog hotela u Havani. Pridodaju li se tome i automobili i nakit, dolazi se do brojke od nekih 50 milionna dolara.

Argentinski mediji navode kako se dosad javilo čak 16 članova Maradonine porodice koji žele dobiti 'dio kolača', a veliki je problem što ne postoji oporuka ili testament.

Maradona ima petoro zakonski priznate djece, a argentinski mediji špekuliraju kako zapravo ima jedanaestero djece sa sedam različitih žena. Zakonska djeca svakako imaju pravo na udio u njegovoj imovini, a oni koji nisu priznati traže vještačenje kako bi se dokazalo da su zaista njegovi potomci. Nema sumnje kako će svoj dio kolača tražiti i njegove sestre. U svakom slučaju očekuje se trakavica oko raspodjele imovine legendarnog nogometaša, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.