ITALIJA

Incident iz svlačionice procurio u medije

Gasperini i Gomez ostaju., rekao je predsjednik kluba iz Bergama

Hoće li u januaru biti čistka u svlačionici?. AFP

G. Š./SN

10.12.2020

Incident vezan uz Atalantu, najveći evropski hit prošle sdezone, procurio je u medije uoči njihovog okršaja protiv Ajaksa.

Navodno je narušen odnos između trenera Đan Pjero Gasperinija (Gian Piera) i kapitana Papua Gomeza. Sve se odigralo početkom mjeseca u utakmici Lige prvaka protiv Midtjlanda (1:1) u Ligi prvaka. Tada je Gasperini odlučiona na poluvremenu izvući Gomeza i uvesti Josipa Iličića. Navodno je došlo do verbalnog okršaja na relaciji Gasperini-Gomez u svlačionici, a neki pišu da su igrači čak morali spriječavati fizički sukob. Konkretno, usijani dvojac zaustavio je baš Iličić koji je navodno otvoreno stao na stranu Gomeza i tako okrenuo leđa treneru.

Italijanski mediji tvrde da je Gasperini nakon incidenta odmah ponudio ostavku predsjedniku, ali ista je odbijena. Bilo kako bilo, Gasperini je na kraju ostao, a Atalanta je na kraju slavila u gostima kod Ajaxa 1:0 i izborila nokaut fazu Lige prvaka.


- Gasperini i Gomez ostaju. Trudimo se dati sve od sebe, bitan je samo teren. Ove godine smo proživjeli nevjerojatne emocije, rekao je nakon susreta predsjednik Atalante Luka Perkasi (Luca Percassi).

Usprkos njegovoj izjavi italijanski mediji nagađaju da bi uskoro moglo doći do čistke u redovima Atalante. Neki tvrde da je odnos Gasperinija s dva ponajbolja igrača nepovratno narušen i da je samo pitanje ko će sve otići iz kluba. Pitanje je samo kada će se to dogoditi, a neki tvrde da bi moglo biti odlazaka već u januaru.  Atalanta je trenutno deveta u Seriji A, uz utakmicu manje, ali s 12 bodova zaostatka za liderom Milanom. Prošle sezone Atalanta je u završnici ozbiljno ugrozila prvaka Juventusa, a sada joj prijeti "raspad preko noći, prenosi SN. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.