ITALIJA

Defanzivci Napolija prebolovali koronavirus, pa se ponovo zarazili

Problemi za italijanski tim

Hišaj: Bio pozitivan na testiranju. AGENCIJE

A. V.

10.12.2020

Defanzivci Napolija Elseid Hišaj (Hysaj) i Amir Rahmani (Rrahmani) po drugi puta u kratkom razdoblju su zaraženi koronavirusom, objavili su u četvrtak talijanski mediji, prenosi Hina. 

Obojica su se zarazila igrajući za svoje reprezentacije sredinom novembra, bivši branič Dinama Amir Rahmani za Kosovo, a Elseid Hišaj za reprezentaciju Albanije. No, Napoli je 2. decembra objavio da su obojica ozdravili, odnosno da su bili negativni na testiranju za COVID-19 te da se mogu priključiti ekipnim treninzima.

Sedam dana kasnije, u srijedu 9. decembra, Hišaj i Rahmani ponovno su bili pozitivni na testiranju za koronavirus. Bilo je to uobičajeno testiranje uoči posljednjeg kola grupne faze Evropske lige u kojem u četvrtak Napoli dočekuje Real Sosijedad, a Rijeka igra protiv AZ Alkmara.

- Svi igrači i članovi prvog tima u srijedu su bili negativni na testiranju za COVID-19, osim Amira Rahmanina i Elseida Hišaja, čiji su testovi bili pozitivni te su poslani kući u samoizolaciju gdje će čekati novo testiranje - priopćio je Napoli, koji je vodeći u grupi F i dovoljan mu je remi za plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Napoli ima deset bodova, Real Sosijedad i AZ Alkmar po osam, a Rijeka je osvojila jedan bod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.