TREĆE POLUVRIJEME

FK Željezničar: Ovakav odnos prema Ivici Osimu donosi nemjerljiv gubitak za bh. fudbal

NSBiH proteklih dana donio je određene promjene Statuta koje nisu naišle na odobravanje od strane javnosti, ali na još veće negodovanje stigla je odluka u vezi naše legende, Ivice Osima

Ivica Osim: Legenda bh. fudbala. Arhiva

Piše: G. Š.

12.12.2020

Iz Fudbalskog kluba Željezničar izrazili su nezadovoljstvo zbog posljednje odluke Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a koja se tiče “eliminisanja” Ivice Osima iz krovne kuće bh. fudbala.


- NSBiH proteklih dana donio je određene promjene Statuta koje nisu naišle na odobravanje od strane javnosti, ali na još veće negodovanje stigla je odluka u vezi naše legende, Ivice Osima. Naime, nakon što je dosadašnji predsjednik Saveza i zvanično postao počasni predsjednik, te se tako “izjednačio” s Ivicom Osimom, uslijedilo je formiranje novog tijela, Odbora za posredovanje, koji broji šest počasnih članova, a članovi moraju biti mlađi od 75 godina. Tom odlukom, vjerujemo neslučajno, onemogućen je ulazak Ivice Osima u Odbor. Popularni Švabo bi se možda zahvalio na pozivu i nekome drugom prepustio svoje mjesto u Odboru, ali način na koji je Osim “eliminisan” nije dostojan jednoj krovnoj kući fudbala, pogotovo znajući doprinos Ivice Osima za bh. fudbal.  FK Željezničar izražava nezadovoljstvo i nadamo se da će NSBiH još jednom razmotriti svoje odluke i pokazati poštovanje prema svim sportskim veličinama koje su ostavile nemjerljiv doprinos u fudbalu naše domovine, saopćeno je iz FK Željezničar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.