KOMENTAR

Samo da vam vidimo leđa, a Osim će uvijek ostati počasni

Novo saopćenje NS BiH je novo zamajavanje javnosti

Ivica Osim. ARHIV

Piše: Nermin Demirović

12.12.2020

Oglasiše se nakon nekoliko dana razmišljanja i konsultacija iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Elem, mediji su sve krivi, a oni "ni luk jeli, ni luk mirisali". Da krenu suze na oči, od silnih ataka na nevin o vodstvo bh. kuće fudbala.

Ustvari radi se o još jednoj eskapadi, navodno odlazećih, još jednom dosipanju soli u more i još jednom zamajavanju javnosti.

Ivica Osim će kažu, ostati počasni predsjednik i to mu niko ne može oduzeti, valjda nakon što su shvatili u šta su dirnuli. Jasno je da Osimu to ama baš ništa ne znači, jer taj čovjek je daleko iznad ovih koji "obećavaju da ga neće dirati". Jasno je da će Osim ostati počasni za ljude u BiH ma šta drugi počasni, možda po svom egocentričnom načinu gledanja na stvari, "najpočasniji" Elvedin Begić zajedno sa svojom svitom mislio.

Naravno, u svojoj objavi Savez je propustio objasniti da će Osim ostati samo ikebana i da ne može biti biran ni u jedan odbor.

Na stranu Osim, neka poživi još dugo, može on bez Saveza, zanimljivo je obrušavanje na medije.

I jesu krivi, jer dopustiti da se istim prefiksom okite Osim i Begić je svovrsna izdaja svih zdravorazumskih postulata. A mi mediji smo to dozvolili.

Dozvolili smo da se hapse sudije zbor primanja mita, dozvolili smo da Nogometni savez ima porezne dugove, dozvolili smo da gubimo od Irana, dozvolili smo mnogo toga.

Dozvolili smo svi vi zajedno da budete tu gdje jeste, a sada nam se spočitava da se digla hajka jer dolaze "novi". Kakav argument, eto javnost žali za aktuelnim, pa je u panici zbog nekih novih, među kojima je itekako novi Iljo Dominković, kojem ste itekako ponovo otvorili vrata.

Ustvari molimo se svaki dan da stvarno dođu novi, da vam vidimo leđa i da nekim slučajem taj vaš Statut da prioritet ljudima koji su nekada nosili dres reprezentacije, a vi da se vratite na oranice gdje ste možda ponešto odigrali.

Sve što imamo od našeg fudbala napravile su međunarodne organizacije, svima je jasno. Vi ste putovali, imali čast uslikati se s igračima, boravili po konferencijama da bi "ovce bile na broju". Jeste prigrabili vlast, ali bitni niste. Ma šta pisali u svojim pafletima, nemojte ni pomisliti da vam neko vjeruje.

Kada u taj Savez dođu neki Barbarez, Spahić, Bolić..., kada im se daju odriješene ruke, onda će se Savezu vjerovati. Do tada, mi i vi teško ćemo moći biti na istim stranama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.