LEGENDE

Razija Mujanović: Veliki Ivica Osim je sinonim za našu domovinu u svijetu, on treba da bude vaš uzor i putokaz

Cijeli život sam u sportu i nemam pojma ko su ti ljudi. Ako su meni nepoznati ovdje u BiH, zamislite kakav ugled onda uživaju u svijetu?!

Razija Munanović: Koliki strah imaju neznalice i anonimusi koji su loptu uglavnom vidjeli samo na malim ekranima od osoba koje iza sebe imaju uspješne karijere. Društvene mreže

Piše: G. Š.

13.12.2020

Direktorica ženske košarkaške reprezentacije Razija Mujanović je iz svog ugla prokomentarisala "slučaj Ivica Osim i Nogometni savez BiH".


- Koliki strah imaju neznalice i anonimusi koji su loptu uglavnom vidjeli samo na malim ekranima od osoba koje iza sebe imaju uspješne karijere i priznati su u cijelom svijetu je nevjerovatno! Posebno kod nas u Bosni i Hercegovini! Osjetila sam to i na svojoj koži! Pročitala sam imena ljudi koji vode politiku Saveza i koji su okrenuli leđa legendarnom Osimu i ostala sam zaprepaštena. Cijeli život sam u sportu i nemam pojma ko su ti ljudi. Ako su meni nepoznati ovdje u BiH, zamislite kakav ugled onda uživaju u svijetu?! 


Vjerujte mi, Osimu ne znači ništa ta funkcija, on tu nikad nije ni bio zbog sebe, nego zbog fudbala i naroda! Umjesto što spletkarite, mućnite malo tom svojom glavom, nikome od nas ne trebaju ta počasna mjesta, mi možemo raditi bilo gdje u svijetu. Mi smo se vratili i želimo život provesti ovdje ne zbog počasnih pozicija, nego da pomognemo da našim dječaci i djevoičice dožive naše uspjehe!


Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled. Veliki Ivica Osim je sinonim za našu domovinu u svijetu! Ogromni Ivica Osim treba da bude vaš uzor i putokaz, napisala je Razija Mujanović na svom Facebook profilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.