LIGA EVROPE

Stanković: Svjestan sam da nemamo pravo da prijetimo, ali nećemo odustat

Volio bih da se nešto promijeni do tada što se tiče navijača

Stanković: Jučer sam gledao utakmicu između Milana i Parme. AFP

G. Š./SK

14.12.2020

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković očekuje spektakl protiv Milana, u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope.

- Snažan protivnik. Jučer sam gledao utakmicu između Milana i Parme, gdje je Parma odigrala fenomenalno, ali je Milan svo vrijeme bio dominantan -  rekao je Stanković i dodao:


- Lideri su na tabeli u Seriji A, a ne treba trošiti vrijeme za priču o njihovoj historiji i o tome kakav su faktor u evropskim takmičenjima. U zadnjih par godina prolaze kroz tranziciju, ali utisak je da su u ovoj sezoni pronašli ravnotežu. Sa Piolijem su dobili dosta toga, radi se o odličnom treneru. Bit će spektakl, nemam dilemu. Volio bih da se nešto promijeni do tada što se tiče navijača. Kada bi mogli da igramo na punoj Marakani… To je nešto što priželjkujemo.

Strateg srbijanskog šampiona šansu vidi u činjenici da će njegov tim u međuvremenu imati pauzu u domaćem prvenstvu, što nije slučaj sa "Rosonerima".

- Oni će nastaviti da igraju prvenstvo, ali nas čeka pauza i mogućnost da se još bolje spremimo. Bit ćemo svježiji, odradit ćemo i pripreme. Opet, Milan je dobar tim, čekaju nas dvije utakmice, nadigravat ćemo se. Rekao sam da se ne plašimo nikoga, ali da poštujemo svakoga. Realista sam u života, svjestan sam da nemamo pravo da prijetimo, ali nećemo odustati. Tražit ćemo naše sanse i bit će borba neprestana - zaključio je Stanković za Sport Klub.

Prvi meč igra se 18. februara u Beogradu, a revanš sedam dana kasnije na San Siru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.