ENGLESKA

Klop pred derbi sa Totenhemom: Murinjo je pokazao nevjerovatne sposobnosti

Kad god igrate protiv Totenhema, morate posebnu pažnju da obratite na Kejna i Sona

Klop: Ove sezone smo imali problema sa povredama, ali nismo izgubili mnogo bodova. Arhiva

G. Š./SK

15.12.2020

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) istakao je da je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) uradio impresivne stvari sa Totenhemom, ali se nada pobjedi svog tima u srijedu.  Aktuelni šampion dočekuje lidera na tabeli od 21 sat, u okviru 13. kola Premijer lige. S obzirom na to da je Totenhem prošlu sezonu završio na šestom mjestu, novinari su pitali Klopa da prokomentariše napredak sutrašnjeg rivala. 

- Murinjo je pokazao nevjerovatne sposobnosti, impresivno je šta je uradio sa Totenhemom. Veoma dobro su igrali ove sezone. Pretvorio ih je u mašinu za dobre rezultate. Ostvaruju ono što žele, uz dobru igru. Čak i kada nisu na maksimumu, pobjeđuju, ocijenio je Klop, te dodao:


- Kad god igrate protiv Totenhema, morate posebnu pažnju da obratite na Kejna i Sona. Njihov odnos sada funkcioniše na pravi način. Mogao bih mnogo dobrih stvari da kažem o Totenhemu. Ali pokušat ćemo da se borimo, pobijedimo.

Prošle sezone Totenhem je imao 40 bodova manje od Liverpula.

- Ove sezone smo imali problema sa povredama, ali nismo izgubili mnogo bodova. Kada je o Totenhemu riječ, nisam iznenađen njihovim napretkom, stilom. Ne igraju više samo na kontranapad. Da je tako, ne bi bili na vrhu tabele.

Klop ponovo ima veliki broj povrijeđenih igrača, pa je novinare zanimalo vjeruje li da će biti usvojeno pravilo o pet izmena.

- Rekao sam sve što sam imao na tu temu. Ponekad se čini kao da sam ja jedini za to, ali znam da ima još ljudi koji se zalažu za uvođenje tog pravila. Nemam uticaja na to, ali se i dalje nadam da će biti usvojeno. U ovom trenutku vjerovatno nemam ni dovoljno igrača za pet izmena, ali nije riječ o nama, već o svima. O igračima, rekao je njemački stručnjak, prenosi SK.

Liverpul i Totenhem imaju isti broj bodova u 12 kola, ali tim iz Londona ima bolju gol razliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.