ENGLESKA

Kapiten Aston vile žestoko kažnjen zbog izazivanja saobraćajne nesreće

Fudbaler tima iz Birmingema je napustio mjesto nesreće prije dolaska policije

Džek Griliš. Getty images

A. M.

15.12.2020

Kapiten Aston vile Džek Griliš (Jack Grealish) kažnjen je oduzimanjem saobraćajne dozvole na devet mjeseci, te novčanom kaznom od 100.000 eura zbog izazivanja saobraćajne nesreće u martu, objavili su engleski mediji.

Engleski reprezentativac je izazvao saobraćajnu nesreću kada se vraćajući s jedne zabave udario u tri parkirana automobila, a potom se sa svojim Range Roverom zabio u zid.

Zanimljivo, nesreća se dogodila 24 sata nakon što je Griliš pozvao Britance da poštuju pravila uvedena zbog koronavirusa i ostanu kod kuće.

Fudbaler tima iz Birmingema je napustio mjesto nesreće prije dolaska policije, pa nije obavio alkotest, no svjedoci tvrde kako je bio u alkoholiziranom stanju. Policija je objavila snimke s nadzornih kamera na kojima se vidi kako Grilišzabija svoj automobil u parkirana vozila.

Veznjak je priznao tačke optužnice u vezi s razbijenim automobilima, te odvojenim incidentom iz oktobra kada je prebrzo vozio u blizini klupskog kampa.

Mladom igraču neće biti problem platiti kaznu jer sedmično zarađuje oko 150.000 eura. Nakon što je izazvao nesreću kršeći “lockdown”, 25-godišnjeg veznjaka još u martu je kaznio i klub.

Iz Aston vile su tada objavili kako su duboko razočarani što je igrač ignorisao vladine smjernice o ostajanju kod kuće tokom pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.