NOGOMET

Zidan: Benzema je najbolji francuski špic u historiji

Igra za Real iz Madrida više od 11 godina. Ima više od 500 utakmica u nogama. Postigao je mnogo golova

Zidan: Benzema je potpuno sazrio. Arhiv

G. Š.

16.12.2020

Golovima u finišu meča protiv Atletika iz Bilbaa, Karim Benzema je donio Realu trijumf 3:1 u zaostalom meču španske Primere. Ovom pobjedom Madriđani su se na čelu tabele izjednačili sa imenjakom iz Sosijedada i gradskim rivalom Atletikom sa po 26 bodova.  Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) trener Reala, poslije duela je bio oduševljen partijom svog sunarodnika. Proglasio ga je za najboljeg francuskog špica svih vremena, stavljajući ga ispred Tijeri Anrija (Thierry Henry), Kilijan Mbapea (Kylian Mbappe), Žan Pjera Papena (Jean-Pierre Papin) i Žista Fontejna (Just Fontaine).


- Za mene je Benzema bez dileme najbolji francuski centralni napadač. Dokazao je to. Igra za Real iz Madrida više od 11 godina. Ima više od 500 utakmica u nogama. Postigao je mnogo golova. Ono što je do sada uradio u karijeri, govori samo za sebe - rekao je Zidan, prenosi SK.


Benzema je stigao u Madrid 2009. godine. Odigrao je 530 mečeva za „kraljevski klub“ i zauzima prvo mjesto među internacionalcima. Nadmašio je na vječnoj listi Robera Karlosa (Carlos), koji je upisao 528 nastupa. Međutim, i pored svih ostvarenja dugo je bio u sjeni Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je 2018. napustio Madriđane.


- Benzema je potpuno sazrio. Kod njega mi se najviše sviđa što ne gleda kao klasične „devetke“ samo ka golu. Ne razmišlja samo o tome da se on upiše u strijelce. Uključen je konstantno u igru i ako saigrač ima bolju poziciju da pogodi, bez oklijevanja će mu asistirati. Velika je stvar što ga imamo u timu - istakao je Zidan.


Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 10 golova i najbolji je strijelac Madriđana. U narednom kolu Primere Real gostuje Eibaru (nedelja - 21 sat).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.