NSBIH

Da li je sutra dan "D" u selektorskoj križaljci: Misimović i Spahić završavaju svoj dio posla

Očekujem razgovore, konstatuje Musemić. Velika je čast biti i kandidat, rekao je Jakirović

Spahić i Misimović. Arhiva

Piše: G. Š.

17.12.2020

Izvršni odbor Nogometni savez Bosne i Hercegovine u utorak će razmotriti prijedlog(e) Stručne komisije za izbor selektora naše reprezentacije. U međuvremenu, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić će sutra, obaviti razgovore sa dva Sergeja, Jakirovićem i Barbarezom, a potom i Husrefom Musemićem.


Konačna odluka

- Imam informaciju da će me Misimović i Spahić zvati na razgovore do petka ili subote. Oni su dobili zadatak da to urade, ne samo sa mnom, nego sa svim kandidatima - rekao je Musemić za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Potom će oni podnijeti izvještaj Izvršnom odboru, koji će prvo možda skratiti spisak. Prema mojim informacijama, imenovanje novog selektora neće biti na predstojećoj, zakazanoj sjednici, ali bi trebalo biti do kraja ove godine.


Jakirović u duelu sa Barbarezom. Arhiva

Također, jučerašnje pisanje našeg lista o nastavku rješavanja selektorske križaljke i kandidatima za razgovore potvrdio je i Jakirović.

Duže vrijeme

- Mislim da bi do kraja januara trebalo biti sve jasno oko izbora novog selektora. Neću biti razočaran ni ako me ne izaberu. Velika je čast biti i kandidat. Kako god, reprezentaciji želim uspjeh i nadam se da dolaze bolji dani... - rekao je nekadašnji naš reprezentativac Jakirović, koji će večeras doputovati u Mostar, a sutra na pregovore u Sarajevo. 


- Naravno, počašćen sam pozivom. O nekim svojim idejama i ostalim stvarima zaista sad ne bih pričao, bilo bi to neprofesionalno prije sutrašnjeg razgovora. Biti selektor BiH bila bi mi čast i privilegija. Ipak, sam svojevremeno sam odigrao i nekoliko utakmica za reprezentaciju...

Kalajdžić i Barbarez. Arhiva

Za razliku od Musemića i Jakirovića, Barbarez već duže vrijeme nije dostupan za bh. medije. Oglašava se samo putem društvenih mreža, putem kojih redovno zagolica maštu Bosanaca i Hercegovaca.

- „Nebo nam je granica“. „Imaš san, moraš da ga braniš“, „Samo zajedno... I ja sam bio u Brazilu, pa makar na plakatu“...

To su neke do Barbarezovih poruka u posljednje vrijeme, koji je zbog pregovora sa Misimovićem i Spahićem prošle sedmice doputovao u Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.