IZBOR NOGOMETAŠA GODINE

Mesi u potpunosti ignorirao Ronalda

Nije mu dao glas

Levandovski slavio ispred Ronalda i Mesija. AFP

A. V.

18.12.2020

Poljski napadač Robert Levandovski (Lewandowski) u četvrtak je proglašen najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, novinari, te navijači, a Levandovski (32) je slavio ispred Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi).

Poljski napadač je u sezoni 2019/20. u dresu Bajerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija osvojivši Ligu prvaka, Bundesligu, njemački Kup, njemački Superkup, te evropski Superkup.

FIFA je objavila kako je ko glasovao, a primjerice kapitan argentinske reprezentacije Lionel Mesi za najboljeg nogometaša godine izabrao je Brazilca Nejmara (Neymar). Na drugo mjesto je uvrstio Francuza Kilijana Mbapea (Kyliana Mbappea), dok je Levandovskog uvrstio na treće mjesto. Zanimljivo, Mesi je u potpunosti ignorirao Kristijana Ronalda, prenosi Hina.

Portugalac je na prvo mjesto uvrstio Levandovskog (Lewandovski) ispred Mesija i Mbapea.

Levandowski je pak na prvo mjesto uvrstio klupskog saigrača Tijaga Alkantaru (Thiago Alcantara), na drugo Nejmara, a na treće mjesto Belgijanca Kevina De Brujnea (De Bruyne).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.