PROBLEMI

Barcelonin mladi bek se povrijedio, upitan nastavak karijere

Udario u stativu

Vage: Stradalo koljeno. Twitter

N. D.

18.12.2020

Musa Vage (Moussa Wague) mladi je Barcelonin bek koji igra na posudbi u grčkom PAOK-u, a na utakmici s Arisom prošle nedjelje pretrpio je strašnu ozljedu zbog koje mu je upitan nastavak karijere, prenosi "Index.hr". Iza 21-godišnjaka je bio dobar period u PAOK-u, od dolaska je nastupio u 11 susreta bilo u ligi ili Evropa ligi, od čega šest kao starter, a uspio je upisati i jednu asistenciju. 

Senegalski nogometaš je u septembru stigao na jednogodišnju posudbu u PAOK, ali čini se da je već nakon tri mjeseca odigrao posljednju utakmicu za klub jer će van terena biti barem godinu dana.  Tokom jedne odbrambene akcije mladi defanzivac pokušao je dostići loptu koja je išla u gol, ali zakasnio je i nogama se zabio u stativu. Teško je ozlijedio koljeno. 

S terena je iznesen na nosilima uz bolne jauke, a nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da je ozljeda toliko teška da ove sezone više neće igrati.

U ovom trenutku se radi na njegovom povratku u Barcelonu gdje će biti operiran, a katalonski "Sport" piše kako stručnjaci tvrde da bi ovo za njega mogao biti kraj karijere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.