ZVIJEZDE

Nije samo Napulj, uskoro će se tri stadiona zvati po Maradoni

Sjedio na klupi tog tima

Maradona: Bio trener Himnasije. The National

N. D.

19.12.2020

Po mišljenju mnogih, najbolji fudbaler svih vremena, Dijego Armando Maradona (Diego), dobit će novu počast nakon što je nedavno preminuo. Sad će se sjećanje na Argentinca čuvati i kroz čak tri stadiona sa njegovim imenom.

Dvije sedmice nakon je preminuo, Napoli je u čast njihove najveće legende uspio dobiti dozvolu gradskih vlasti i stadion kluba iz Serije A koji je zvao "San Paolo" od nedavno nosi ime "Dijego Armando Maradona".

To je bio drugi stadion sa njegovim imenom, pošto je Argentinac još za života dobio jedan stadion sa svojim imenom. Njegov prvi klub Argentinos Juniors, za koji je igrao pet godina, ukazao mu je veliku čast.

Posle Napolija i Juniorsa, još jedan klub je riješio da oda počast legendi na poseban način. Slavno ime nosit će i stadion u La Plati, delu Buenos Ajresa, gde je Maradona sjedio na klupi Himnasije. Stadion će se zvanično zvati "Gradski stadion La Plate Dijego Maradona". Jedna tribina na stadionu zvat će se po Alehandru Sabelji (Alejandro Sabella), bivšem selektoru Argentine, koji je također nedavno preminuo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.