SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Baždarević za "Avaz": Podnio sam kandidaturu za selektora, 31. decembra ću znati ostajem li u Guingampu

Iskren da budem, nisam ni znao da se treba ili može podnijeti kandidatura

Baždarević: Da li ću biti ozbljan kandidat ili ne, to ćemo vidjeti. Arhiva

Piše: G. Š.

21.12.2020

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević potvrdio u razgovoru za "Avaz" da je njegov advokat poslao u Nogometni savez Bosne i Hercegovine njegovu kandidaturu za selektora "Zmajeva".


- Istina je, to je tačna informacije... - rekao je popularni Meša, te dodao:


- Kada sam čuo da se treba ili može podnijeti kandidatura za selektora rekao sam sam sebi - zašto da ne? Znam šta mi je taj posao značio, te šta teba uraditi za bolje sutra. Jednostavno, podnio sam kandidaturu, a da li ću biti ozbljan kandidat ili ne, to ćemo vidjeti? Uglavnom, učinio sam ono što sam mislio da trebam uraditi. 


Na pitanje zašto to niste uradili ranije, pošto je za sutra zakazana sjednica izvršnog odbora NSBiH, Baždarević odgovara:


- Iskren da budem, nisam ni znao da se treba ili može podnijeti kandidatura. 


Također, u ragovoru sa bivšim selektorom koji ima najveći indeks uspješnosti na klupi "Zmajeva" (broj osvojenih bodova podijeljen sa brojem odigranih utakmica), saznali smo da mu njegov sadašnji klub - Guingamp, ne može pravit probleme ako ponovo sjedne na klupu naše reprezentacije.


- Imamo još jednu utakmicu do mini-pauze, a 31. decembra ću vidjeti hoću li ostati i dalje, pošto imam ugovor šest mjeseci plus godinu i po, otkriva Baždarević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.