ODLUKE

Više nema odgađanja utakmica zbog koronavirusa

Savez poslao poruku

Turska: Ko nema dovoljno zdravih, gubi utakmicu. Arhiv

N. D.

22.12.2020

Čelnici Fudbalskog saveza Turske su odlučili da će od drugog dijela sezone, klubovi koji se takmiče u profesionalnim kategorijama, u slučaju da se ne pojave na terenu zbog pozitivnih testova igrača na koronavirus, automatski izgubiti utakmicu.

- Neće doći do odgađanja takmičenja zbog pozitivnih slučajeva, a mjera će stupiti na snagu u drugom dijelu sezone. U skladu s uputstvima za fudbalska takmičenje, klubovi mogu izaći na teren s najmanje devet zdravih igrača, u suprotnom će biti poraženi po automatizmu, objavio je Fudbalski savez Turske.

Savez je saopćio da će klubovi moći proširiti timove do 35 igrača u dva najviša ranga, a do 30 u nižim ligama, kako bi se osiguralo da se klubovi lakše suoče s novim mjerama. S druge strane, kako prenose turski mediji, klubovi nisu za ovu odluku i razočarani su, jer smatraju da nije fer zbog okolnosti pandemije. Plan je da Udruženje turskih fudbalskih klubova pripremi zajednički prijedlog slijedeće sedmice i da se na drugi način reguliraju pravila u novonastaloj situaciji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.