ŠPANIJA

Utvrđen stepen povrede Luke Modrića

Propušta najmanje dvije utakmice

Modrić: Povrijedio se protiv Eibara. AGENCIJE

A. V.

22.12.2020

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nije ozbiljnije povrijeđen, izvijestio je Real Madrid nakon što mu je u utorak magnetskom rezonancom pregledan mišić lijeve noge. 

- Preopteretio je mišić. Ništa značajno - rekao je klupski dužnosnik u telefonskom razgovoru za Hinu.

Zbog preopterećenja aduktora 35-godišnji Modrić u utorak nije trenirao sa saigračima koji su se pripremali za utakmicu protiv Granade u srijedu.

- Luka nije trenirao jutros. Svi se nadamo da je to što ima sitnica. No kao i uvijek, nećemo riskirati - izjavio je trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) na konferenciji za medije u Madridu.

- Prema onome što smo vidjeli, nadam se da će i ostati sitnica. Vidjet ćemo hoće li se brzo oporaviti i priključiti ekipi nakon što se idućih dana odmori - dodao je.

Modrić, koji ove sezone nije bio povrijeđen, sasvim izgledno će propustiti i utakmicu kod Elčea 30. decembra, što će biti posljednja utakmica Real Madrida u ovoj godini. Španski prvak će zatim 2. januara igrati kući protiv Selte Vigo.

- Bolje se osigurati tako nego riskirati. U svakom slučaju očito je da sada neće nastupiti protiv Granade. Odigrao je jako puno utakmica i naporno trenirao tokom dosadašnjeg dijela sezone, nakupio mu se umor pa je odmor sada dobra ideja - napomenuo je dužnosnik.

Modrić, najstariji igrač Real Madrida, u nedjelju je u 13. minuti zabio gol protiv Eibara za 2:0 pa napustio travnjak u 72. minuti. Real Madrid je pobijedio 3:1 pa ima 29 bodova koliko i lider prvenstva Atletiko Madrid.

Modrić je od 8. novembra bio u udarnoj postavi u svih 10 utakmica. Od početka sezone nastupio je u 20 utakmica, zabio tri gola i upisao jednu asistenciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.