BAJERN MINHEN

Levandovski otkrio zašto nije prešao u Mančester junajted

Čak je i Aleks Ferguson dolazio da pregovara sa mnom

Levandovski: Oduvek sam se divio Alesandru Del Pjeru i Tjeru Anriju. Arhiva

G. Š./SK

22.12.2020

Fudbaler minhenskog Bajerna Robert Levandovski (Lewandowski) nedavno je dobio FIFA nagradu za najboljeg fudbalera na svijetu. Tim povodom dao je intervju za "Frans fudbal" u kojem se našalio na svoj račun.

- Mesi i Ronaldo sjede zajedno za istim stolom na vrhu što ih godinama čini neuporedivim sa drugima. Ako uzmemo u obzir moju igru i statistiku u proteklih godinu dana može se reći da sam zadovoljan svojim učinkom. Mislim da bih sada mogao njih dvojicu da pozovem za svoj sto ukoliko budu željeli da mi se pridruže - u šali je rekao Poljak.

Napadač je otkrio ko su mu bili uzori u djetinjstvu i na početku karijere.

- Oduvek sam se divio Alesandru Del Pjeru i Tjeru Anriju na igri, a kao mali sam voleo Roberta Bađa. Koliko sam volio fudbal zbog slavnih igrača još sam više volio zbog velikih stadiona i atmosfere na njima, rekao je Levandovski.

Najbolji fudbaler svijeta ne žali što nije napuštao Bundesligu i prisjetio se perioda kada je nastupao za Borusiju iz Dortmunda.

- Dvije godine nakon što sam došao u Borusiju imao sam ponudu Mančester junajteda, čak je i Aleks Ferguson dolazio da pregovara sa mnom . Ja sam bio spreman da pređem tamo, ali mi uprava kluba nije dozvolila. Međutim, nisam bio nezadovoljan što sam ostao jer mi je u Dortmundu išlo odlično, baš i kao sada u Bajernu, zaključio je Levandovski, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.